S’inicia el nou circuit de BTT a Maçanet de Cabrenys

 

 

 

 

 

Aquesta segona setmana del mes de novembre del 2017 al club BTT els Senglanassos estem d’enhorabona i és que, ara sí, ja podem anunciar-vos que s’han iniciat les obres del circuit municipal de BTT a la zona poliesportiva del poble. La llarga vinculació de Maçanet de Cabrenys amb la bicicleta de muntanya ha fet que diverses juntes del club anhelessin el circuit com a punt per assentar la pràctica d’aquest esport a les pròximes generacions.

Tanmateix, ha sigut recentment i gràcies a la confluència de suports fonamentals com el de l’ajuntament de Maçanet de Cabrenys, el de la Fira Piriempordà, fira especialitzada a promoure els esports de muntanya a l’Empordà i alhora el ple compromís de la nostra junta, que han permès que el projecte, que fa tan sols uns mesos enrere era un somni, comenci a fer-se realitat.

D’aquesta manera, quan el circuit ja estigui finalitzat i obert a tots, esperem que aquest espai sigui un lloc de trobada que ajudi que el nostre esport arreli, més fort encara, al poble; que promogui una vida vinculada a l’esport i hàbits saludables; que sigui, també, un espai de diversió i aprenentatge de la BTT, on compartir prevalgui sobre competir, i en darrer lloc, però no per això menys important, sigui una porta al turisme esportiu per a tots aquells que volen gaudir dels serveis i l’entorn que ofereix el nostre poble.

Com veieu l’espai neix amb grans perspectives i amb la intenció de convergir un perfil heterogeni de ciclistes. Com fer-ho? La clau rau en el circuit.

LES CARACTERÍSTIQUES DEL CIRCUIT

El circuit de BTT municipal és dels que en anglès s’anomenen pumptracks. Aquests es caracteritzen per ser uns circuits tancats, construïts sobre un terreny sense desnivell, amb corbes peraltades i monticles de terra (nosaltres en diem simples) que permeten que, flexionant cames i braços, agafem impuls i ens desplacem pel circuit aprofitant les inèrcies.

 

L’ús d’aquests circuits permet divertir-se, sigui quin sigui el nivell del ciclista, i alhora millorar i  aprendre a tenir una posició menys rígida sobre la bicicleta i, per tant, més segura. Així, ja podem entreveure que aquests circuits són un punt de trobada entre persones d’edats i nivells molt diferents, de manera que, ajuden a crear comunitat.

La construcció d’un circuit d’aquestes característiques requereix experiència, coneixements i de moltes mans. Així doncs, no podem acabar sense agrair l’ajuda i col·laboració inestimables de tots els que heu aportat el vostre gra de sorra perquè el circuit municipal sigui una realitat, especialment, als nostres amics i simpatitzants del club:

Miquel Sánchez, Dámaso García, Joan MolasKiku Batlle, Joan Coromines i Martí Sánchez.

GRÀCIES,

Llarga vida al Club BTT els Senglanassos,

La junta.

A %d bloguers els agrada això: